Jdi na obsah Jdi na menu

sezona PODZIM 2012

3.liga - skupina A
 


 

1.kolo
 

AFK Druháci   -   Pajzovna FC               7:2    ( 3:2 )
B.: 3., 35., 42. Pavlis, 13., 30. Čmejla, 38. Machač, 52. Šípek

Komentář: 1. podzimní kolo nás zavedlo snad úplně poprvé na Stodůlky a ještě ve 20:15. Nicméně jsme se s tím museli srovnat a sešli jsme se snad v nejsilnější sestavě, co jsme mohli. Kropelnický - Machač, Endršt, Čmejla - Volek, Štefánek, Pavlis, Šípek.
Utkání začlo velmi svižně a už po 2 minutách jsme prohrávali, když brankář Kropelnický podklouzl a vytvořil minelu jako blázen - 0:1. Na to jsme ale dokázali bleskurychle odpovědět a hned o minutu později bylo srovnáno zásluhou Pavlise. Poté se utkání trochu zklidnilo, dali jsme balon na zem a začli jsme kombinovat. Tím přicházeli i šance. Ve 13. minutě po krásné kombinaci všech hráčů našel finální přihrávkou Machač Čmejlu a bylo to 2:1. Opět se ale měnilo skóre záhy, když po závaru před naší brankou, útočník hostů doklepával do prázdné brány - 2:2. Ale to bylo ze strany soupeře na delší dobu všechno. Pouštěli jsme hosty jenom zřídka kdy k balonu a tak jsme mohli v poklidu kombinovat. Všichni hráči byli v pohybu vyměnovali si místa, balon lítal z nohy na nohu, opravdu jsme byli mnohem lepším soupeřem. A do půle jsme toho stačili využít, když opět po kombinaci strhnul vedení na naší stranu tvrdou střelou k tyči Čmejla. Po půli už to byla hra na jednu branku, s ojedinělými akcemi hostů. Zápas rozhodla 7 minutová smršť, kdy jsme dlouho vyčkávali na vhodnou příležitost kombinacemi a ve 35. minutě se prosadil Pavlis, po 2 dlouhých křižných přihrávkách Endršta a Čmejly a bylo to 4:2. O 3 minuty později se trefil i velmi aktivní Machač a 4 minuty na to zkompletoval hattrich Pavlis. Soupeř už za tohoto stavu tušil, že na zvrat nedosáhne, přes náš velmi dobře organizovaný blok a v závěru jsme dokázali ještě upravit na konečných 7:2, když do prázdné brány ale v těžké pozici skoroval Šípek.
 
Výborné utkání z naší strany, pohyb, důraz, kombinace a střelba z připravených pozic nám zajistila první 2 body. Jen tak dááál. !!!!!

ostatní zápasy 1. kola:  Bakera - Vokra 1:3, Felix - Martini 4:3, G. I. C. - Kings 5:4, Samson - Kehar 2:1, Břewnow boys - Tlakové galoše 3:2.

komentář rozhodčího:    Vynikající utkání, ve kterém hosté od začátku postupně zvyšovali svou převahu, kterou dokázali gólově vyjádřit a zvítězit.
 
článek soupeře:  najdete zde
 

 
2.kolo
 
Tlakové galoše   -   AFK Druháci        0:3    ( 0:2 )    
B.: 26., 36. Pavlis, 11. Štefánek

Komentář:  Ve 2. kole jsme se střetli se soupeřem, který stejně jako my, v 1. kole vyhrál. V sestavě Kropelnický - Machač, Endršt, Čmejla - Štefánek, Volek, Pavlis a Šípek, jsme měli zálusk na další výhru.
A už od prvních minut tomu vše nasvědčovalo. Drželi jsme míč, předváděli pohledné kombinace, ale nemohli jsme trefit bránu. Soupeř vyrážel pouze do rychlých brejků, které byly ovšem někdy hodně nebezpečné, ale jak brankář Kropelnický, tak obránci Machač s Endrštem a Čmejlou, dokázali soupeře držet na nule. Po 11 minutách hry a dobývání, jsme konečně udeřili. Po sérii rychlých přihrávek sklepl Šípek na Štefánka, ten si obhodil 2 soupeře a s přehledem zakončil - 0:1. V dalších minutách jsme opět drželi míč a domácí prakticky k ničemu nepouštěli, jen škoda, že se nám nepodařilo vstřelit v 1. poločase více branek, aby bylo rozhodnuto. Takhle jsme pořád museli být opatrní dozadu. Ve 26. minutě to bylo už 0:2, to když rychlou narážečkou si vyměnili balon Volek se Čmejlou, ten našel křižnou přihrávkou Pavlise a ten zavěsil do šibenice. Ve druhé půli jsme chtěli rychle přidat nějaké branky a podržet vítězství až do konce, což ve 36. minutě naplnil opět aktivně hrající a střílející Pavlis, když si vzal balon na půlce, prošel s ním nikým neatakovaný až na vápno, odkud nekompromisně zavěsil a bylo to už 0:3. Soupeř se vždy zmohl na odpověď formou dlouhého nákopu, nebo sérii pár rohů za sebou, ale nic závažnějšího nevymysleli. Do konce se až na pár hádek a vyměn názorů nic důležitého nestalo, a tak si odvážíme z Chodova další 2 body do tabulky a budeme čekat na další pondělí.

ostatní zápasy 2. kola:
  Vokra - Kehar 4:1, Kings - Samson 2:1, Martini - G. I. C. 1:4, Pajzovna - Felix 0:0, Bakera - Břewnow boys 1:2.

komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání nakonec ve svůj prospěch rozhodli Druháci.


 
3.kolo
 
 
AFK Druháci   -   Bakera                  6:0    ( 5:0 )     
B.: 23., 53. Čmejla, 28., 29. Tomek, 13. Pavlis, 27. Machač
 
Komentář:  K hodně pozdnímu a netradičnímu zápasu na Aritmě jsme se dostavili v hojném počtu, že jsme měli 3 na střídání.
Sestava: Kropelnický - Machač, Endršt, Čmejla, Tomek - Pavlis, Štefánek, Šípek, Volek.
A zápas začal opět podle našeho tempa. Ze začátku jsme se dostávali do zápasové teploty. Ale už po několika minutách jsme začali předvádět, pro nás velmi specifickou, rychlou kombinační hru, se zajištěnou obranou. Poprvé se skore změnilo až ve 13. minutě. Po rychlé kombinaci na jeden dotek si vyměnili míč Čmejla s Volkem, druhý jmenovaný přihrál Pavlisovi, který se po několika promarněných šancí trefil skoro do prázdné brány - 1:0. A i nadále jsme kontrolovali hru. Soupeř vyrážel pouze do rychlých protiútoků, které byly ale včas zažehnány obranou, asi nejčastěji Endrštem, který před Kropelnickým vytvářel obranný štít, anebo právě Kropelnický a právě k těmto útokům se hosté dostávali dlouhými pasy přes celé hřiště, které bylo pro nás netradičně hodně dlouhé, ale dokázali jsme si s tímto poradit. Ve 23. minutě se rozjela střelecká 6-ti minutovka. Nejdříve po rychlém průniku a velmi těsném zakončení před brankářem skoroval Čmejla. O 4 minuty později to bylo už 3:0, když se trefil i Machač po pěkné kombinaci na jeden dotek. Ve 28. minutě se prosadil před bránou Tomek, když zvyšoval na 4:0 a necelou minutu poté si zapsal i druhou branku, když si věděl rady s dvěma obránci a podél brankáře na vzdálenější tyč zakončil přesně - 5:0. V druhém poločase už to byla víceméně hra na jednu branku a jenom díky hostujícímu brankáři byl stav 5:0. I když to byla právě Bakera, která v druhé půli zahrozila jako první, brankář Kropelnický byl proti. Naši hráči zasypávali obranu soupeře jedním útokem za druhým, ale ne a ne se trefit, po střele velmi aktivně střílejícího Štefánka skončil míč na tyči. V závěru zápasu se nám přeci jenom podařilo ještě jednou skorovat. Opět po kombinační hře se dostal do zakončení Čmejla, který propasíroval míč do brány, a tak se můžeme těšit z plného bodového zisku a krásného skore 16:2. V příštím utkání nás čeká soupeř, který stejně jako my, postupuje skupinou zatím bez ztráty bodu, a tak bude velmi důležitý pro další vývoj.

ostatní zápasy 3. kola: Břewnow boys - Vokra 5:1, Martini - Samson 6:4, Kings - Kehar 2:3,     G. I. C. - Pajzovna 5:1, Felix - Tlakové galoše 2:0.

komentář rozhodčího:  Jednoznačné utkání.

 
4.kolo
 
 
Břewnow boys KMK   -   AFK Druháci         2:2  ( 0:1 )
B.: 25. Volek, 57. Čmejla

Komentář: Ke 4. kolu, které se hrálo na našem oblíbeném hřišti, na Hanspaulce, jsme nastoupili s jednou změnou, a to bez zraněného Machače, který si přivodil zranění, které ho vyřadilo ze zbytku sezony a budeme doufat, že se uzdraví do příští. Nicméně i tak jsme měli na to, soupeře porazit, i v této sestavě: 
Kropelnický - Endršt, Čmejla, Tomek - Štefánek, Volek, Šípek, Pavlis. Od prvních minut se hrál opatrný fotbal, kdy se oba soupeři rozkoukávali a čekali co vymyslí ten druhý. Hrál se opravdu rychlý, důrazný, kombinační a náročný fotbal. Brankové příležitosti si vytvářeli oba týmy, ve vyložené šanci se na naší straně ocitl Šípek, ale dal vedle, o chvilku později zahrozili i domácí, když doráženou střelu zastavil za Kropelnickým Endršt a vyrážel na roh, poté dobře zasáhl i brankář Kropelnický. Ovšem brankář Břewnowa na sebe nenechal dlouho čekat, dalekonosnou střelu Pavlise vytáh se štěstím na roh. Čím více přibývali minuty, bylo více a více jasné, že to bude hra o jedné či dvou chybách, a proto se začala i hodně kouskovat hra. Často kvůli faulům. Po sérii 3 rohových kopů, kdy jsme soupeře na chvilku přitlačili k jejich vápnu, se k balonu dostal Volek a ve 25. minutě se trefil nádhernou střelou z dobrých 15-ti metrů a brankář se nestačil ani podívat jestli je balon opravdu v bráně a vedli jsme 0:1. Takto se odcházelo i do šaten. Ve druhé půli se na nás domácí vrhli a hned v prvních 5 minutách nás prakticky k ničemu nepustili a vytvořili si i pár gólových příležitostí, které jsme ale dokázali odvrátit. Nicméně jsme přeci jen inkasovali po špatné rozehrávce se dostal soupeřův útočník k balonu, předložil balón před bránu, kde stál druhý útočník a pod padajícím Kropelnickým zasunul míč na 1:1. Opět jsme se ale po tomto gólu dostali do role a tak trochu jsme začali i diktovat tempo hry, když bylo vidět, že i přes větší počet hráčů soupeře na lavičce, máme více sil a více chceme vyhrát. Štefánek do konce po jedné z kombinací nastřelil tyč. Dlouho se hrálo opatrně, navíc začalo pršet, takže terén byl čím dál tím těžší, a začlo se opět více faulovat. 3 minuty před koncem zahrával Volek roh, který nasměroval na Čmejlu, ten se s tím nepáral a vyslal nechytatelnou dělovku na přední tyč, kde byl brankář zcela bezmocný, a tak jsme vedli 1:2. Soupeř nás ale ke konci hodně zatlačil a z jedné střely z dálky, kdy Kropelnický vůbec nic neviděl přišlo vyrovnání minutu před koncem, a tak jsme si s Břewnowem rozdělili každý po bodu. Nicméně zůstáváme stále na čele tabulky, jelikož G. I. C. prohrálo s Galošemi a tak se můžeme těšit na příští kolo, které nás čeká za 14 dní v Běchovicích.

ostatní zápasy 4. kola:  Martini - Kehar 6:0, Tlakové galoše - G. I. C. 7:1, Bakera - Felix 4:3, Pajzovna - Samson 0:1, Vokra - Kings 4:2.

komentář rozhodčího: Velice nervózní a vyhecované utkání, které nakonec skončilo asi zaslouženou remízou.




 
5.kolo
 

AFK Druháci   -   Vokra VV         
       6:4    ( 2:1 )
B.: 10., 12. Pavlis, 38. Čmejla, 42. vlastní, 43. Volek, 49. Endršt     
 
Komentář: K utkání jsme se dostavili opět jako minule ve stejné sestavě.
Kropelnický - Endršt, Čmejla, Tomek - Šípek, Volek, Štefánek, Pavlis.
A opět jsme od začátku drželi balon a byli lepším týmem. I když se nám tentokrát ze začátku tolik nedařilo, nemohli jsme najít ideální tempo a i kombinace nám nevycházela tak, jak bychom si představovali. Ale opět jsme to byli my, kdo otevřel skore zápasu, jmenovitě to byl Pavlis, který zůstal na prostředku osamocený a nedal brankáři šanci. 1:0. Ve 12. minutě už to bylo 2:0, kdy se trefil po kombinaci Volka se Čmejlou opět Pavlis. Poté se dostal do hry i soupeř. Měl ve svém středu jednoho dobrého hráče, který nám občas dělal problémy a po jednom brejku mohl i snížit, ale Kropelnický jeho nájezd zneškodnil a div, že si vracející se Endršt nesrazil míč do vlastní branky, byl to jenom roh. Soupeř nás ohrožoval jenom sporadicky, ale nám se kombinace dařili, jen škoda, že jsme do poločasu nedokázali navýšit svoje vedení. Naopak, soupeř ve 28. minutě vhazoval aut, útočníka neuhlídal Pavlis a mezi nohama Kropelnického bylo před půlí sníženo - 2:1. Po poločasové přestávce jsme to ale byli opět my, kdo hrozil. Ve 38. minutě jsme opět skórovali, do kombinace se zapojili snad všichni hráči, co byli na hřišti a Čmejla nám přízemní ranou opět vrátil dvoubrankové vedení. Soupeř o 3 minuty kontroval akcí, kdy se uvolnili dva hráči a zakončovali do prázdné branky, hned z rozehrávky jsme ale opět zabojovali a vlastním gólem nám soupeř daroval opět vedení o 2 branky, a když se trefil rovnou z rohu Volek, který střílí krásné branky, bylo o vítezi možná rozhodnuto. Soupeř ale nesložil zbraně a dokázal ještě snížit, na 5:3 to byla opět kombinace do prázdné brány. Je ale vidět, že pokud bychom zápasy hráli na plný plyn, byli by výsledky o něco vyšší, protože hned ve 49. minutě se trefil po delší době i Endršt a zvyšil tak na 6:3. Soupeři bylo už zřejmě jasné, že dnes na 2 či na 1 bod nedosáhnou, nicméně ještě dokázali snižit, v 59. minutě se uvolnit jejich útočník na půlce a šel tak sám na Kropelnického, kterého dokázal prostřelit a upravil tak konečný výsledek na 6:4. 
Zápas se pro nás hrál docela brzy a daleko, ale 2 body jsme získali a nikdo se nebude ptát jak a o kolik. Hlavně, že pomůžou k postupu. ;)

ostatní zápasy 5. kola:   Kehar - Pajzovna 4:2, Felix - Břewnow 1:5, G. I. C. - Bakera 6:3, Samson - Tlakové galoše 2:1, Kings - Martini 3:2.

komentář rozhodčího:  Utkání hrané ve svižném tempu, rozhodla lepší kombinační hra Druháků.
 
6.kolo
 

AFK Druháci   -   Felix club              7:2    ( 4:1 )
B.: 27., 54., 58. Pavlis, 2., 6. Štefánek, 30. Čmejla, 42. Volek

Komentář:  Zápas se odehrál za velmi chladného počasí, na malém a špatném hřišti. Sestava ale zůstala stejná, jen s prohozeným postem brankáře.
Šípek - Čmejla, Endršt, Kropelnický - Tomek, Pavlis, Volek, Štefánek.
Znovu jsme byli lepším týmem, tentokrát jsme to dokázali ukázat už od začátku zápasu. V první 10-ti minutovnce se trefil dvakrát Štefánek, jedno po akci s Kropelnickým, po druhé v akci se Čmejlou. Zápas jsme měli pod kontrolou, soupeř neměl nějakou vypracovanou šanci, do které by se dostal. Vzadu výborně kooperoval Endršt se Čmejlou a útoky hostů končili právě na nich, případně u Šípka v rukavicích. Ke konci poločasu jsme dokázali zvýšit na 3:0, když Pavlis doklepával do prázdné brány. Soupeř ale z ojedinělé šance hlavou snížil na 3:1. Proti byl ale Čmejla, který v posledních sekundách ranou z dálky opřel míč o tyč a bylo to 4:1. Po půli se opět opakoval scénář z první půle. Ovšem soupeř po nabrání sil ve 33. minutě opět snížil na rozdíl 2 branek. Poté nám chvíli trvalo srovnat hru a zpřesnit kombinaci, což se nám podařilo zhruba po 10 minutách a hned to bylo znát i na skore. Ve 42. minutě skoroval Volek střelou k tyči a vrátil nám tříbrankové vedení. Soupeř se dostával do šancí velmi málo a jenom ze standartních situací. V 54. minutě jsme opět udeřili. Po zatažení balonu od Tomka a následné kombinaci mezi Volkem a Pavlisem, druhý jmenovaný uklízel balon do odkryté brány a o 4 minuty později Pavlis zkompletoval hattrick, když se trefil po dorážce z vápna.
Zápas byl nepříjemný, protože byla zima a hřiště nebylo zrovna ideální, my jsme ho však zvládli a za 14 dní nás čeká těžký soupeř, zřejmě také aspirant na postup.

ostatní zápasy 6.kola:  Břewnow - G. I. C. 3:3, Pajzovna - Kings 4:1, Tlakové galoše - Kehar 1:5, Bakera - Samson 2:5, Vokra - Martini 5:0.
 
komentář rozhodčího:  Jednoznačná záležitost Druháků.


 
7.kolo
 

G.I.C. La Plate de Cunde   -   AFK Druháci      0:4    
( 0:2 )
B.: 12., 20. Čmejla, 42., 51. Štefánek
 
Komentář: Za velmi mrazivého večera jsme nastoupili k velmi důležitému zápasu 7. kola. Ze sestavy nám pro tentokrát vypadl Tomek a do brány se vrátil opět Kropelnický.
Kropelnický - Čmejla, Endršt, Volek - Štefánek, Pavlis, Šípek.
V prvních minutách bylo utkání velmi opatrné, ale postupem času se oba týmy osmělily a začal se hrát velmi rychlý a pohledný fotbal. S prvními šancemi jsme přišli ale my. Naše rychlé kombinace dělali domácím velké problémy a bezbrankový stav trval jen kvůli brankáři a také tomu, že jsme nedokázali trefit pořádně brány. Ve 12. minutě, po ojedinělém ohrožení naší branky, rozehrával Kropelnický, který našel ulicí Čmejlu, ten povodil balon po lajně a nedal domácímu brankáři tvrdou střelu ani nejmenší šanci - 0:1. Soupeř, ale měl odpověď, začal se tlačit více na naši polovinu. Kropelnickému hodně vypomáhala obrana, zejména potom Endršt, který se několikrát vrhl do střely a po jedné takové musel i na chvíli vystřídat. Ve 20. minutě jsme šli ale už do 2 brankového vedení, když střelec poločasu Čmejla po rychlé kombinaci s Volkem zakončoval po zemi a bylo to 0:2. Do půle měli šance také domácí, ale střely šly většinou vedle, nebo sbíral jejich dlouhé nákopy Kropelnický.
Ve druhé půli už jsme chtěli kontrolovat a pojistit výsledek. Soupeř opět vyrážel jen do rychlých protiútoků, ale nedokázal trefit branku. Za to nám se to podařilo ve 42. minutě, kdy po kombinaci ve středu hřiště na jeden dotek mezi Štefánkem a Pavlisem zakončoval prvně jmenovaný a s přispěním brankáře zvýšil už na 0:3. Domácí už pochopili, že na dobrý výsledek nedosáhnou, i když měli příležitosti, po jedné z nich musel zasahovat Kropelnický, následný rychlý brejk byl v 51. minutě opět potrestán a byl to opět, ve 2. půli výborně hrající Štefánek a podtrhl tak náš výborný výkon. 0:4.
Výborná kombinační hra, která byla umocněná výbornou obrannou fází. Na 3. příčku už máme 4 body a tak už bude záležet, jak si povede Břewnow, kteří mají ale horší skore.
 
ostatní zápasy 7.kola:  Kehar - Bakera 1:3, Martini - Pajzovna 3:1, Vokra - Felix 1:1, Kings - Tlakové galoše 7:3, Samson - Břewnow 1:5.
 
komentář rozhodčího: Pohledné utkání se zaslouženou výhrou hostí.
 

 
8.kolo
 

AFK Druháci   -   Samson Bonella A        4:1    ( 3:1 )
B.: 15. Štefánek, 20. Tomek, 27. Kropelnický, 36. Pavlis
 
Komentář:   K zápasu 8. kola jsme se sešli bez 2 hráčů, kteří nastupují pravidelně, nicméně jsme se sešli v dobrém složení.
Šípek - Kropelnický, Tomek, Endršt - Štefánek, Gas, Pavlis.
Zápas pro nás ale nezačal moc dobře. Nejprve jsme se rozjížděli velmi vlažně, pár nepřesných přihrávek, občas nějaká ta chyba uprostřed pole a soupeř hrozil z rychlých brejků. V 7. minutě ale dokázal svoji herní převahu vyjádřit. Po rohovém kopu se do centru položil hostující útočník a krásnou střelou na bližší tyč otevřel skore. A v dalších minutách se zdálo, že pro nás bude zápas velmi těžký, soupeř si totiž dál vytvářel slibné šance. My jsme se ale kolem 10. minuty začínali dostávat stále více k balonu a začali jsme i méně kazit. Z toho vyústil i vyrovnávací gól, kdy Pavlis krásně vyvezl míč až před vápno, kde přihrál Štefánkovi a ten se nemýlil. Dostali jsme klid na kopačky a tím se i zvýšilo naše tempo. Ve 20. minutě jsme už vedli. Gas v kombinaci s Endrštem vymysleli přihrávku pro Tomka a ten se ze 4 metrů nemýlil do horního roku branky hostů. I nadále jsme zůstali velmi aktivní a do poločasu jsme přidali ještě jednu a velmi uklidňující branku. Kropelnický si narazil se Štefánkem, poté s Pavlisem a tvrdou ranou opět do šibenice zvýšil na 3:1. Po poločase se soupeř nadechl k velkému tlaku, ale žádná šance neskončila brankou. Naopak jsme po rychlém protiútoku zvýšili už na 4:1, jmenovitě to byl Pavlis, který si zpracoval na vápně těžký balon, uvolnil se kolem obránce a pohodlně zasunul. Do konce zápasu se už hrálo spíše jen o střed hřiště. Když se soupeř prokombinoval až k nám, podržel nás vynikající Šípek, který v 50. minutě vychytal skvěle soupeřova útočníka, a tak si z Chodova odvážíme cenné 2 body.
 
ostatní zápasy 8.kola:  Vokra - Pajzovna 2:2, Tlakové galoše - Martini 0:6, Felix - G. I. C. 3:5, Bakera - Kings 3:0, Břewnow - Kehar 8:2.
 
komentář rozhodčího:  Pohledné utkání vyhráli domácí díky lepší střelbě.

 
9.kolo
 

Kehar Club FC   -   AFK Druháci              1:8    ( 1:5 )
B.: 13., 35., 44. Štefánek, 11. Volek, 18. Pavlis, 24. Endršt, 30. Šípek, 52. Čmejla
 
Komentář:  Zápas 9. kola na námi neoblíbené Pražačce, ještě docela pozdě. Nicméně jsme se opět sešli v silné sestavě.
Kropelnický - Čmejla, Endršt, Tomek - Pavlis, Štefánek, Volek, Šípek.
Začátek zápasu se nesl v hodně ospalém duchu. Pár pokažených přihrávek hned ze začátku obou týmů na jistotě moc nepřidalo, ale více méně jsme drželi balon my. V 8. minutě jsme na půli hřiště ztratili balon a soupeř toho dokázal využít, když z nekompromisní blízkosti prostřelil útočník Kropelnického. Pak jsme se ale oklepali a začali hrát ten svůj pohledný, kombinační a hlavně rychlý fotbal. V 11. minutě jsme se konečně prosadili, byl to Volek, kdo se prosadil a bylo to 1:1. Hned o 2 minuty později jsme už vedli. Štefánek si narazil s Tomkem a strhli jsme vedení na svoji stranu - 1:2. Soupeř byl v tu chvíli bezradný, valily se na něj kombinace zleva i zprava a jen díky pohotovým zákrokům brankáře to bylo pouze o gól. V 18. minutě už byl ale krátký, když Pavlis prošel středem hřiště a propálil vše, co mu stálo v cestě. Ve 24. minutě se blýskl brankou Endršt, když dlouhý balon za obranu sklepl do brány až na potřetí a vedli jsme už o 3 branky. Do konce poločasu jsme stihli dát ještě jednu branku. Čmejla posunul balon na Šípka, který si ho krásně prostrčil mezi obránci a nedal brankáři žádnou šanci. Ve druhé půli jsme chtěli hlavně neinkasovat, protože by mohlo v závěrečném zúčtování s Břewnowem hrát velký vliv i skore a navíc jsme chtěli nějaké branky i přidat. Ve 35. minutě jsme vstřelili 6. branku, když Šípek přihrál Štefánkovi před prázdnou branku a ten už neměl problém. V této fázi se soupeř dostával na naší půlku jenom sporadicky, či jenom nákopem, které sbíral Kropelnický. Ve 44. minutě si opět naběhl do krásné kombinace Štefánek, rychlou přešlapovačkou zmátl obránce a nekompromisní ranou propálil rezignujícího golmana. Gólovou tečku jsme udělali v 52. minutě, kdy Tomek vzhazoval aut, Čmejla si ho připravil tak, jak potřeboval a krásnou ranou uzavřel 8 brankový příděl Keharu.
V dalším zápase vyhrál i Břewnow a tak se oslavy postupu musí přesunout na příští týden, kdy se střetneme se stejně výkonnostním soupeřem jako byl Kehar, s týmem KINGS.
 
ostatní zápasy 9.kola:   G. I. C. - Vokra 2:0, Kings - Břewnow 3:5, Pajzovna - Tlakové galoše 11:1, Samson - Felix 3:2, Martini - Bakera 0:3.

komentář rozhodčího:  Jasná záležitost Druháků, i z důvodu, že Kehar neměl nikoho na střídání.

 
10. kolo
 

AFK Druháci   -   Kings FC                  3:2    ( 1:1 )
B.: 28. Štefánek, 42. Endršt, 51. Čmejla

Komentář: K předposlednímu zápasu jsme se sešli opět ve stejném složení.
Kropelnický - Čmejla, Endršt, Tomek - Štefánek, Šípek, Volek, Pavlis.
Jenže už od prvních minut jsme to nebyli my. Balon jsme po většinu času sice drželi my, ale nepřesnostmi a špatným pohybem na útočné polovině, jsme se někdy dostávali až pod tlak. Když už jsme se dostali před bránu, soupeř svoje území hodně zhustil a tím nedovolil našim hráčům v klidu zakončovat a naše střely tak končili na obráncích nebo v prvním poločase výborně chytajícím brankáři hostí. A tak po zásluze se dostali do vedení Kings, když rychlý protiútok 3 hráčů na 2 naše zakončili do prázdné brány. Dlouho jsme hledali odpověď na tuto branku, ale nemohli jsme se rozjet. Několik dalších šancí zlikvidoval Kropelnický, poté ale i Endršt na brankové čáře. Těsně před poločasem jsme ale soupeře zmáčkli a následovala série pár rohových kopů a závarů. Po jednom z nich se k odraženému balonu dostal Štefánek, obhodil si stojícího obránce a tvrdou ranou vyrovnal na 1:1. Po půli jsme ale úplně změnili obraz hry a začalo to vypadat jinak. Tím se ale také ukázala kvalita soupeře v defenzivě. Nicméně jsme ale ve 40. minutě opět inkasovali. Po nedůrazu ve 2 osobních soubojích se soupeř dostal do palebné vzdálenosti odkud přízemní střelou podél obránce vrátil hostům vedení. My jsme měli však rychlou odpověď.  Ve 42. minutě potáhl balon po levé straně Šípek, na střed přihrával Pavlisovi, který byl bráněný ale krásně pustil na úplně osamoceného Endršta, který si míč srovnal a střelou na zadní tyč opět vyrovnal stav utkání na 2:2. Od této doby jsme soupeře už prakticky k ničemu nepustili. Snad poprvé bylo vidět, že chceme vyhrát a jdeme za tím, jak tomu bylo v minulých zápasech. Po několika zahozených šancích jsme měli vedení na dosah. To ale přišlo až po jedné z akcí, kdy Volek rozjel akci středem hřiště, vyměnil si balon s Tomkem, ten přenechal Čmejlovi, který stejně jako minulé kole, nádhernou střelou nedal brankáři nejmenší šanci. V závěru zápasu už jsme hlídali hlavně defenzivu, a když Kropelnický zasáhl minutu před koncem proti střele velmi aktivního záložníka, odvážíme si z Pražačky další 2 body a postup máme ve vlasních rukou v posledním kole ve Štěrboholích.

ostatní zápasy 10. kola: Vokra - Tlakové galoše 4:1, Bakera - Pajzovna 0:4, Felix - Kehar 2:2,   
G. I. C. - Samson 2:1, Břewnow - Martini 2:1.

komentář rozhodčího:  Pohledné utkání v režii domácích.


 
11. kolo
 

Martini BC   -   AFK Druháci            1:2        ( 1:1 )
B.:  23. Štefánek, 55. Čmejla
 
Komentář: K poslednímu zápasu v této sezoně, jsme se sešli bez zraněného Endršta a tak se místo něj do obrany postavil Kropelnický a Šípek do brány, i přesto, že hrál pod teplotou, tímto mu díky.
Sestava: Šípek - Kropelnický, Čmejla, Tomek - Pavlis, Štefánek, Volek.
Nám k postupu stačila remíza, za předpokladu, že Břewnow nevyhraje více jak o 13 branek, ale na toto jsme se spoléhat nemohli a tak jsme chtěli o svém osudu rozhodnout sami. Jenže po úvodních minutách bylo vidět, že soupeřova kvalita neodpovídá jeho postavení v tabulce, a tak jsme museli s brankovými příležitostmi vyčkávat a velmi klidně kombinovat. To se nám i místy dařilo, jenže soupeř působil velmi konsolidovaným dojmem hlavně v defensivě, a tak se nám ani tolik nedařilo. I když šance jsme na to měli. V 10. minutě soupeř rozehrával dlouhý balon od své branky, vyběhnuvší Šípek neodhadl odskok balonu a zahrál rukou mimo vápno a trestný kop kombinací soupeř využil - 1:0. To nás trochu opařilo a chvíli jsme nevěděli jak na soupeře. Nicméně jsme se stále dostávali blíže k soupeřově braně a soupeř se zatahoval čím dál víc. Ve 23. minutě jsme využili zmatku před brankou po rohovém kopu a Štefánek srovnal krok na 1:1. Do půle už se nic moc nestalo, a tak jsme střádali plány na druhý poločas. Ten pro nás začal dobře, jelikož jsme se dostali do mírného tlaku, ale slibnější příležitost nepřišla. Zhruba ve 40. minutě potáhl míč po levé straně Kropelnický, který si narazil s Pavlisem, ale zakončil pouze do tyče. Tlak sílil, vědomí, že i remíza nám stačí, nás ale neuspokojovala. I soupeř měl pár vyložených šancí, ale buď zakročil Šípek, nebo se soupeř netrefil. Úleva pro nás přišla v 55. minutě, kdy krásnou kombinaci Kropelnického, Štefánka a Pavlise, zakončoval střelec vítězných branek Čmejla a zajistil nám tak bezproblémový postup do 2. ligy.
Suverénně jsme zvládli konec sezonu a postoupili jsme tak s 3 bodovým náskokem. Výborná sezóna.
 
ostatní zápasy 11. kola: Samson - Vokra 1:1, Kings - Felix 2:2, Pajzovna - Břewnow 4:1, Tlakové galoše - Bakera 3:7, Kehar - G. I. C. 1:3.
 
komentář rozhodčího:   Vyhrát mohli oba týmy, spravedlivá by byla remíza. Nakonec však na konci utkání rozhodli hosté o svém vítězství.


 
TABULKA
tým
zápasy V
R
P skore body
1.   AFK Druháci 11 10 1 0 52:15 21
2.   Břewnow boys 11 8 2 1 41:21 18
3.   G. I. C. la Plate 11 8 1 2 36:28 17
4.   Vokra 11 5 3 3 29:22 13
5.   Samson 11 5 1 5 22:26 11
6.   Pajzovna 11 4 2 5 31:25 10
7.   Bakera 11 5 0 6 27:33 10
8.   Martini 11 4 0 7 29:28 8
9.   Felix 11 2 4 5 22:32 8
10. Kings 11 3 1 7 28:35 7
11. Kehar 11 3 1 7 21:41 7
12. Tlakové galoše 11 1 0 10 19:51 2
 
-----  postup do 2. ligy
-----  sestup do 4. ligy

 

 

Statistika hráčů:

 

JMÉNO
ZÁPASY BRANKY INKAS. BRANKY ČISTÉ KONTO
Kropelnický 11 ( 8 ) 1 11 3
Machač 3 2    
Endršt 10 3    
Tomek 8 3    
Vališ        
Pavlis 11  13    
Volek 10  4    
Štefánek 11  11    
Gas 1      
Čmejla 10  12    
Šípek 11 ( 3 )  2  4  

 *** v závorce je uvedeno, kolik zápasů hráč odchytal v bráně

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář